Sağlıklı saçlar, sağlıklı beslenme ile mümkün

Sağlıklı saçlara kavuşmanın en etkili ve basit yollarından biri, sağlıklı ve düzenli beslenmek. Sadece koparak dökülmenin önüne geçmek için değil saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşması için de beslenme düzeninizde ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Bu değişikliklerden biri süt ürünleri, balık ve tavuk gibi protein ağırlıklı besinleri tüketmek olabilir. Saçınızın ihtiyacı olan A, C ve D gibi vitaminleri doğal yollarla alacağınızın besinlerini de günlük beslenme programınıza ekleyerek saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.Biotin doku oluşumunu ve yenilenmesini destekler. Saç, cilt ve tırnak oluşumu için temel protein olan keratin üretiminde görev alır. Bu sebeple biotin cilt, saç ve tırnak sağlığı için önemli bir vitamindir.  Biotin eksikliği saçların güçsüzleşip dökülmesine, tırnakların kırılgan olmasına neden olabilmektedir.  Cilt içinde önemli bir vitamin olan biotin cildin su dengesini de düzenlenmesinde rol oynar.

Yoga ve meditasyon yapın

Kadınlarda saç dökülmesi nedenlerinin arasında; üstünde durulmayan sebeplerden birisi olsa da stres, saç sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Bunun önüne geçmek için stresle başa çıkmanın en başarılı yollarından olan yogayı deneyebilirsiniz. Yoga ve meditasyon ile bir taşla iki kuş vurarak hem stresinizi azaltabilir hem de daha sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.

Saçlarınızı ılık suyla yıkayın

Saç dökülmesi sebepleri dendiğinde akla gelenlerin arasında sağlıksız kafa derisine sahip olmak yer alıyor. Dolayısıyla, saçlarınızın koparak dökülmesini önlemedeki en önemli faktörlerden biri kafa derinizin ve saç köklerinizin sağlıklı olması. Kafa derisindeki doğal yağlara zarar veren sıcak sudan kaçınarak saçlarınızı ılık suyla veya soğuk suyla yıkamayı deneyin. Bu sayede özellikle kış aylarında zor gibi gelse de canlılığını geri kazanmış güçlü saçların keyfini çıkarabilirsiniz.

 
Saçlarınızı ısıya ve zararlı kimyasallara karşı koruyun

Pek çoğumuz saçlarımıza ısıyla şekil vermeyi çok sevse de bu durum saçlarımızın güçsüzleşmesine ve zaman içinde koparak dökülmesine neden olur. Isıyla şekil vermeden önce kullanacağınız koruyucu bir serum ya da sprey, saçlarınızı ısıya karşı korumada size yardımcı olabilir. Kimyasallarla yapılan işlemler ve boya da saçınızın zayıflamasına yol açabilir. Kuaförünüzden organik boya kullanmasını isteyebilir ya da bir süre bu işlemlere ara verip saçlarınıza gücünü toplaması için gereken fırsatı verebilirsiniz.

Saç derinize masaj yapın

Rahatlatıcı bir masajı kim sevmez ki! Saç derisine yapılan masaj, kan dolaşımını hızlandırarak saç diplerine giden oksijen miktarını artırır. Kökten uca daha güçlü saçların yanı sıra saç derisine yaptığınız masaj, stresle başa çıkma konusunda da size destek olabilir. Saç derinize masaj yapmak ise çok basit. Saç derinize dairesel hareketlere hafif basınç uygulamanız yeterli. Bu esnada dilerseniz saç derisine sürülebilen serumlardan da yararlanabilirsiniz.

Saç stilinizi değiştirerek koparak dökülme ile savaşabilirsiniz

Saç dökülmesinin sebepleri arasında en çok göz ardı edilenlere geldik: sıkı örgüler, topuzlar ve at kuyrukları. Özellikle uzun saçlı kadınların birçoğu günü saçları toplu bir şekilde geçiriyor. Ne kadar rahat ve şık olsa da bu modeller, uzun süreli kullanımlarda problemlere yol açabilir. Saç köklerinde zarar oluşmaması, saçlarınızın kırılmaması ve koparak dökülmemesi için saçlarınızın hava almasına izin vermelisiniz. Gün içinde saçlarınızı at kuyruğu yaparak kullandıysanız gece saçınızı açık bırakmayı deneyebilirsiniz.

{{comment_count}} yorum

{{comment_error}}

{{commentItem.name}}

{{commentItem.title}}

{{commentItem.content}}

CEVAP

{{answerItem.title}}

{{answerItem.content}}

{{question_count}} SORU

{{question_error}}

{{questionItem.name}}

{{questionItem.content}}

CEVAP

{{answerQuestionItem.name}}

{{answerQuestionItem.title}}

{{answerQuestionItem.content}}

YORUM YAP

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * belirtilmiştir.

Aydınlatma Metni kapsamında yukarıda belirtilen iletişim bilgilerim üzerinden bana yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (SMS, e-posta, arama vb.) bulunulabilmesini onaylıyorum.

SORU SOR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * belirtilmiştir.

Aydınlatma Metni kapsamında yukarıda belirtilen iletişim bilgilerim üzerinden bana yönelik ticari iletişim faaliyetlerinde (SMS, e-posta, arama vb.) bulunulabilmesini onaylıyorum.

saç sağlıklı saçlar saç bakım biotin vita bear yıpranmış saç saç maskesi